Elokuvaklubi

elokuvaklubi-banneri


Ciné-club, film club, film society, elokuvakerho… rakkaalla lapsella on monta nimeä

Kino Kaiku toimii Helsingin ydinkeskustassa kulttuurikeskus Caisan tiloissa, osoitteessa Mikonkatu 17 C. Vuodesta 2014 tapaamiset järjestetään kerran kuukaudessa, aina torstaisin klo 18. Klubi on avoin kaikille ja tapahtumiin on vapaa pääsy. Ohjelmaan kuuluu laajamittaisesti fiktio-, dokumentti-, animaatio- ja kokeellisia elokuvia. Esitämme myös ei-kerronnallisia teoksia ja videotaidetta. Esitysformaatti vaihtelee teoksen mukaan – esitämme teoksia sekä filmiltä (16mm) että digitaalisessa muodossa.


Alussa oli elokuva

Kaikki sai alkunsa vuonna 2006 pienestä kaveriporukasta joka kokoontui vaihtamaan mielipiteitä elokuvista. Seuraavana vuonna olimme mukana valitsemassa elokuvia Helsingin kulttuurikeskuksen Avoimet Ovet -ohjelmistoon. Vuonna 2008 perustimme yhdistyksen ja aloitimme oman klubitoiminnan Malmitalon kulttuurikeskuksessa (Ala-Malmin tori 1, Helsinki), jossa oli käytössä Victor -merkkinen 35mm filmiprojektori.  Klubi toimi siellä aktiivisena kuuden vuoden ajan ja tapaamisia järjestettiin parhaimillaan kolmesti kuukaudessa.

 

Kino Kaiku 5.2.2010 - Gorilla Tapes: Death Valley Days


Vapaa pääsy

Helsingin Kulttuurikeskuksen yhteistyön ansiosta aloitimme toiminnan täysin ilmaisena, ja olemme onnistuneet pitämään sen vielä sellaisenaan. Nykyään klubi järjestetään yhteistyössä kulttuurikeskuks Caisan kanssa. Kaiku ry:n mukaan on järjestäjäksi liittynyt toiminnan kestäessä myös Kokeellisten Taiteiden Nomadinen Akatemia. Toimintaa ovat vuosien mittaan tukeneet Helsingin Työväenopisto, Kriittinen Klubi, J-raku/Japania ry, Euphoria Borealis ry, AV-arkki – suomalaisen mediataiteen levityskeskus, Helsingin Science-Fiction seura ry, Suomen Elokuvakontakti ry, Filmfly Oy ja Bronson Club Oy.

 

Yhteystiedot

Klubin toiminnasta vastaa Ivan Punzo. Ohjelmiston suunnitteluun osallistuvat myös liikkuvan kuvan tutkijat Kari Yli-Annala (vuodesta 2010) ja Petteri Kalliomäki (vuodesta 2015).

Elokuvaklubi Kino Kaiku
Kulttuurikeskus Caisa, Mikonkatu 17 C (Fennia-kortteli), Helsinki
kinokaiku [@] gmail.com
facebook.com/kinokaiku
flickr.com/kinokaiku

 

Caisa kartta